Quick-grød

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Morgenmad


Foto: Kirsten Bøjstrup www.bojstrupreklamefoto.dk

Når det skal gå lidt hurtigt om morgenen, og man også gerne vil undgå at vaske en gryde op bagefter, så er Quick-grød det perfekte valg. Desuden er grøden let at tage med på farten. Du blander bare det hele sammen (undtagen vand) hjemmefra i en skål med låg eller et aflagt syltetøjsglas og hælder kogende vand på, når du skal spise grøden. Du skal lige lade grøden trække et par minutter, når vandet er hældt på og grøden er rørt sammen. Det kræver selvfølgelig, at du har varmt vand med eller kan få noget, der hvor du kommer hen.

Du finder opskriften på www.naturli.dk

Er du mere til kold grød, der også kan tages med på farten, kan du i stedet lave Natten-over grød. Den opskrift kan du også finde på www.naturli.dk. Det er også en super let grød at lave, som heller ikke kræver megen opvask. Hvis det er for fancy med mango og hindbær, så brug lidt rosiner og ½ banan i stedet.

Wupti ned i taske med den og ud af døren. 

Husk ske:-)

Nattenover grød

Smoothie med rødbede, sød kartoffel og jordbær

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Morgenmad


Det er en smoothie fyldt med krudt og masser af smag, hvilket farven er en god indikation på. Den er en super god begyndelse på dagen, og vil du gøre den mere mættende, kan du komme alverdens drys på i form af flager, nødder og kerner. Jeg har ofte delt portionen i to og spist den ene halvdel som en del af min morgenmad og taget resten med på arbejde til et lækkert mellemmåltid.

Du kan også godt føle dig lidt frelst efter sådan en portion, som giver dig omkring 400 g. frugt, grøntsager og bær! Så er det jo intet problem at spise masser af grønt (rødt), og du vil blive overrasket over, hvor tilpas sød den er. De søde kartofler lever i sandhed op til deres navn.

Rugbrødscrunch

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Morgenmad


Jeg har en lille ting med madspild - jeg kan bare ikke lide det og bryder mig ikke om at smide mad ud. Forleden var der mere rugbrød i køleskabet, end jeg kunne nå at spise, og det er der kommet rugbrødscrunch ud af. Det smager godt til yoghurt eller som det knasende indslag i Rabarberkompot med sojayoghurt. Det er altså en lækker morgenmad eller dessert.