Morgenmadsmuffins med yoghurt og bær

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Morgenmad

Disse muffins kan laves aftenen før, så de er afkølede og klar til morgenbordet næste dag. På dage, hvor du har mere tid, kan du bage dem om morgenen og lade dem køle af, mens du tager et dejligt bad. De er lette at lave, og de forvandler sig til et lille fest måltid, når de toppes med sojayoghurt, bær og citronmelisse eller mynte. De er ikke så søde, men ønsker du dem sødere, kan du tilsætte lidt flere dadler eller komme lidt kokosblomstsirup oven på dem til servering. 

Ingredienser:

6 stk.

75 g. grovvalsede havregryn (glutenfri)
25 g. boghvedeflager
15 g. solsikkekerner
25 g. kokosmel
50 g. dadler
2 spsk. vand
1 moden banan
1 tsk. kanel
½ tsk. kardemomme
bær
citronmelisse
1-1½ spsk sojayoghurt pr. muffin 

Sådan gør du:

Sæt dadlerne i blød et par timer med mindre du bruger meget bløde dadler. Blend dem med 2 spsk. vand (har du sat dem i blød, så brug iblødsætningsvandet) til de er findelte. Kom havregrynene i og blend igen til havregrynene er groft hakkede.

Kom blandingen over i en skål og tilsæt de øvrige tørre ingredienser. Mos bananen og rør det hele godt sammen til en klistret dej.

Fordel dejen i 6 muffinsforme og bag dem i ovnen på 175 grader i 20 minutter. Lad dem køle helt af inden de toppes med sojayoghurt, bær og citronmelisse. Du kan evt. røre yoghurten med vaniljepulver. 

Jeg har også spist dem med både yoghurt, bær og en smule god marmelade ovenpå. Lidt hel (ristet) boghvede og kakaonips vil heller ikke være dårligt, så brug din fantasi til toppingen.