Hokkaido smørepålæg

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Frokost

Jeg tror mit favorit-græskar er hokkaido. For det første smager det godt og kan anvendes og tilberedes på forskellige måder fx bagt i ovnen, til suppe, kogt, fint revet og svitset og som her til smørepåplæg. Smørepålæg, dip, spread eller, hvad du nu vil kalde det er virkelig skønt at have i køleskabet. Smørepålæg kan pifte alverdens ting op og er super som en del af en salat og til at komme i wraps, pitabrød eller sandwiches.

Ingredienser:

4 personer

320 g. kogte hvide bønner (eller butterbeans)
300 g. kogt hokkaidogræskar
1 stort/2 små fed hvidløg
1 bundt persille
1-1½ tsk. sambal oelek
2 tsk. citronsaft med citronskræl
2 spsk. olivenolie
2 spsk. vand
salt og frisk kværnet peber

Sådan gør du:

Skyld persillen og dup vandet af. Fjern skrællen på hvidløget og hak det fint. Kom alle ingedienser i food processoren og kør det til en ensartet masse. Det kan være nødvendigt at skrabe lidt ned ad siderne undervejs.

Så er det klar til at smøre på brød, komme i pitabrød/sandwich eller dyppe grøntsager i. Yummy, yummy.....