Hasselnøddekonfekt med kikærter

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Desserter

De nye kostråd anbefaler os at spise 100 g. bælgfrugter dagligt. Det er ikke nogen kæmpe mængde, men da vi i gennemsnit spiser 5 g. dagligt, er der et stykke vej endnu. Vi kan heldigvis bruge bælgfrugter i mange forskellige retter - også til konfekt. Elsker du lige som mig smagen af marcipan og nouget, så kan denne opskrift være noget for dig. Den er let at lave, selvom du skal lave din egen marcipan, men du kan også springe den del over og bruge købt marcipan. Jeg har lavet flere opskrifter med søde sager med bælgfrugter fx Havregrynskugler med matcha og lime, Træstammer og Bønnebrownie med peanuts, så hop endelig med på bælgfrugt-vognen.

Ingredienser: 

16 stk.

Bund:
100 g. kikærter
125 g. bløde dadler
1 spsk. hasselnøddesmør
1 lille drys vaniljepulver

Top:
1/4 portion hjemmelavet marcipan

Pynt:
ca. 75 g. mørk orange chokolade eller alm. mørk chokolade til at overtrække med
16 hasselnødder

Sådan gør du:

Lav marcipanen og stil den på køl, så den bliver mere fast.
Kom alle ingredienser til bunden i en foodprocessor og blend til du har en sammenhængende masse. Rul massen forsigtigt ud i en firkant mellem to stykker bagepapir. Bunden skal ca. være 1,5 cm tyk. Rul også marcipanen ud mellem to stykker bagepapir i et et tyndt stykke, der passer med størrelsen på bunden. Kom marcipanen over bunden og sæt konfektmassen på køl i en times tid. Skær herefter konfekten ud i tern på ca. 3 x 3 cm., pensl ternene med chokolade og pynt hvert stykke med en hasselnød.