Sweet potato pecan pie

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Desserter


Uha det er en lækkerbisken, når jeg selv skal sige det. Det er også en intens kage, så man behøver ikke så stort et stykke, men man kan godt blive fristet til at tage mere end én gang. Kogte søde kartofler er geniale til at søde kager med, så dem bruger jeg flittigt både i det søde og salte køkken. Selv om der er tre lag i tærten, er den ikke svær at lave, og derfor kan du roligt kaste dig ud i projekt Sweet potato pecan pie.

Ingredienser:

6 personer

Bund:
150 g. dadler*
100 g. mandler
100 g. kokosmel
½ tsk. vaniljepulver
knap 1/4 tsk. salt

Fyld:
100 g. dadler*
200 g. kogte og afkølede søde kartofler
100 g. kokosmælk
50 g. pekannødder
½ tsk. vaniljepulver
1 tsk. æblecidereddike

Chokoladetopping:
50 g. mørk chokolade 85%
80 g. kokosmælk
40 g. pekannødder til at pynte med

Sådan gør du:

Bund:
Begynd med at sætte dadlerne i blød et par timer med mindre du bruger meget bløde dadler. Hæld vandet fra dadlerne og lad dem dryppe godt af. * Dadlerne til bunden og fyldet skal sættes i blød i hver sin skål, for vægten er ikke den samme, når de har stået i blød.

Kom mandlerne i en foodprocessor og blend til de er findelte. Tilsæt dadler, kokosmel, vaniljepulver og salt og blend igen til alt er findelt og begynder at hænge sammen. Det kan være nødvendigt at skrabe ned ad siderne undervejs.

Kom bunden over i et tærtefad (på ca. 25 cm i diameter, hvis det er rundt. Er det firkantet som mit, så er størrelsen ca. 22 x 22 cm.).
Pres dejen ud i formen og op ad siderne til dejen er jævnt fordelt. Sæt bunden på køl, mens du laver fyldet.

Fyld:
Begynd med at sætte dadlerne i blød et par timer med mindre du bruger meget bløde dadler. Hæld vandet fra dadlerne og lad dem dryppe godt af. * Dadlerne til bunden og fyldet skal sættes i blød i hver sin skål, for vægten er ikke den samme, når de har stået i blød.

Begynd med at blende dadlerne i en blender eller foodprocessor til de er findelte. Tilsæt de kogte og afkølede søde kartofler, kokosmælk, eddike, salt og vaniljepulver og blend til du har en glat creme. Hak pekannødderne groft og rør dem i cremen.

Fordel cremen i tærtebunden og glat overfladen pænt ud. Sæt tærten på køl igen, mens du laver chokoladetoppingen.

Chokoladetopping:
Kom kokosmælken i en kasserolle og varm den op over svag varme – den skal kun være lun.
Tag kasserollen af varmen og tilsæt den mørke chokolade i grove stykker. Rør kokosmælk og chokolade sammen så chokoladen smelter og du får en glat chokoladecreme.

Fordel chokoladetoppingen oven på tærten og pynt med grofthakkede pekannødder. Sæt tærten på køl og server tærten, når toppingen er blevet fast.

Tærten holder sig fint på køl et par dage og kan derfor fint laves dagen før, den skal spises.