Hjemmelavet marcipan

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Desserter

Marcipan er ikke svært at lave og kræver heller ikke mange ingredienser, og jeg synes, det er lækkert at have sin helt egen hjemmelavede marcipan. Jeg afskaller ikke mandlerne, og derfor bliver marcipanmassen mørk. Du kan naturlivis vælge at fjerne skallen, så du får en lidt finere og lysere marcipan, men da sødmen kommer fra kokosblomstsukker vil marcipanen under alle omstændigheder blive ret mørk.

Ingredienser:

200 g. mandler
40 g. kokosblomstsukker
et lille drys vaniljepulver
4 spsk. vand
½ tsk. mandelessens (gå forsigtigt frem - du kan altid komme mere i)

Sådan gør du:

Kom kokosblomstsukkeret i en gryde og tilsæt vandet. Varm vandet forsigtigt op, så sukkeret opløses. Det skal ikke koge - sukkeret skal bare opløses. Køl det af.

Blend i mellemtiden mandlerne til mel. Rør alle ingredienserne sammen og saml marcipanen med fingrene til sidst. Lad gerne marcipanen hvile en times tid på køl, inden du skal bruge den.

Du kan evt. tilsætte lidt mere mandelessens, hvis det er nødvendigt.

Men ellers er det det. Og så er du klar til at lave konfekt.

Til marcipankuglerne her nedenunder har jeg brugt:

  • hasselnøddesmør (smager af nougat). Jeg foretrækker mærket Monki, som efter min mening laver den mest fantastiske hasselnøddesmør. Du kan også lave din egen hasselnøddesmør, og du kan finde en opskift HER.

  • mørk chokolade mindst 70%

Jeg har hakket ca. 20 g. mørk chokolade og blandet det med knap halvdelen af marcipanen, en smule hasselnøddesmør og har trillet massen til 10 kugler og dyppet dem i smeltet mørk chokolade.

Marcipankugler med chokolade og hasselnøddesmør blog
Hvis du vil pynte kuglerne mere, kan du drysse dem med ristede og fint hakkede hasselnødder. Du kan også vende kuglerne i rå kakaopulver, når chokoladen er helt tør, for det smager også rigtig lækkert. Marcipankuglerne kan opbevares på køl i en uges tid (men du har spist dem inden:-)).