Moussaka

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Aftensmad

Der er flere forskellige måder at lave en moussaka på. Nogle opskrifter er med kartofler, andre med auberginer og nogle er med både kartofler og auberginer. Krydderierne varierer også, men fælles for dem er, at der er en del varmende krydderier som kanel og chili. En traditionel moussaka indeholder oksekød, men selvom resultater naturligvis bliver et andet, så giver linser rigtig god fylde, mæthed og naturligvis smag. 

Grøntsagsgalette med rødbede og sød kartofler

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Aftensmad

I sommers postede jeg en blomkålsgalette her på bloggen, og nu vi er kommet godt og grundigt ind i efteråret, er det tid til en galette med rodfrugter. Jeg har brugt rødbede og sød kartoffel, som giver masser af farve. De søde rodfrugter har smagsmæssigt brug for noget modspil, så jeg har tilsat dijon sennep og peberrod til cremen. Du kan selvfølgelig vælge at skrue op og ned for den stærke smag alt efter dine smagsløg. Jeg synes, det er en vild lækker og forholdsvis let ret at lave, som er dekorativ og godt kan give lidt street credit, når den kommer på bordet. 

Blomkålsgalette

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Aftensmad

En galette er en tærte bagt uden tærteform - i stedet bukkes kanterne et par centimeter ind over fyldet, og holder det på plads. Der kan bruges mange forskellige grøntsager til en galette, og min oprindelige ide var at bruge søde kartofler eller græskar. Men i køleskabet var der blomkål. så jeg måtte improvisere og lave en blomkålsgalette. Jeg er blevet meget tilfreds med resultatet, og jeg elsker at eksperimentere med forskellige råvarer. Mange gange er det nemlig muligt at erstatte grøntsager/ingredienser med andre og få et velsmagende og tilfredsstillende resultat.