Butternut squash deller

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Aftensmad

Frikadeller, deller eller hvad man nu kalder dem, kan laves af mange forskellige råvarer. Denne gang har jeg brugt butternut squash som base og tilsat havregryn, løg, kogt quinoa og krydret dem til den lidt hotte side. De er rigtig gode på en rugbrødsmad med lidt sennep, friske spirer og diverse grøntsager. Eller du kan servere dem til kartofler og salat/dampede grøntsager. Velbekomme:-)

Ingredienser:

10 stk. 

250 g. butternut squash (rengjort vægt)
100 g. kogt quinoa
50 g. havregryn
1 lille løg
1 tsk. sambal oelek
1/2 tsk. garam masala
3/4 tsk. salt
friskkværnet peber

Sådan gør du:

Du skal bruge knap 1/2 butternut squash for at have 250 g. Skær skrællen af det stykke af butternut squashen, du skal bruge - fjern kernerne, hvis det er delen med kernerne, du bruger. Skær butternut squashen i grove tern og kom dem i en food processor eller lignende og kør til det er findelt.

Skær også løget i grove tern og kom det i foodprocessoren og kør igen til løget også er fint hakket. Det kan være nødvendigt at skrabe lidt ned ad siderne undervejs. Tilsæt de øvrige ingredienser og kør igen det hele er godt blandet sammen.

Form 10 frikadeller af farsen og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

Bag frikadellerne i 35 minutter på 175 grader. Lad dem køle lidt af inden servering, så er de lettere at få af bagepapiret.

Hvis du vil skrue op for det hotte element, kan du servere ekstra sambal oelek on the side.