Grøntsagsrösti med kartoffel, rosmarin og knoldselleri

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Aftensmad

Rösti, eller hvad man nu skal kalde dem, kan laves med mange forskellige slags grøntsager og er super at kaste sig over, hvis der er rodfrugter i køleskabet, der trænger til at blive brugt. De fungerer fint som en slags brød, som man kan smøre med tahin og komme andre lækre grøntsager eller tofu ovenpå. Desuden kan du med fordel tage dem med på madpakken eller bruge dem som et hurtig og sundt mellemmåltid.
Jeg har krydret dem med rosmarin, fordi jeg synes rosmarin og kartofler går hånd i hånd, men du kan bruge lige de krydderier, du er allermest vild med.

Ingredienser:

14 stk.

300 g. kartofler (skrællet vægt)
300 g. knoldselleri (skrællet vægt)
75 g. kikærtemel
1 tsk. salt
frisk kværnet peber
25 g. solsikkekerner
1 tsk. sød paprika
3 tsk. rosmarin
olivenolie til pensling

Sådan gør du:

Skræl eller vask kartoflerne og skræl knoldselleriet. Hvis muligt brug en foodprocessor til at rive grøntsagerne med – du skal bruge det fine rivejern. River du grøntsagerne på et alm. rivejern, skal du muligvis bruge den grove side.

Kom de revne grøntsager i en skål og bland dem grundigt med de øvrige ingredienser.

Kom bagepair på to bageplader og lav 7 cirkler med lidt olivenolie på hver plade. Form grøntsagerne til 14 flade cirkler og placer dem, hvor du har smurt olivenolie. Pensl cirklerne på overfladen med olivenolie og bag röstierne i ovnen i 25-30 minutter på 200 grader varmluft. Vend dem ca. halvvejs, så de bliver gyldne på begge sider.