Tomater i linseflødesauce

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Aftensmad

En cremet flødesauce med løg, hvidløg, linser og krydderier er perfekt til at vende hele tomater i. Det er en skøn og måske også nytænkende ret, der heldigvis er let at lave og smager dejligt. Krydderierne er med til at give smag til retten og den lidt søde sojafløde afbalancerer fint det syrlige i tomaterne.

Ingredienser:

3-4 personer

8 tomater
1 mellem løg
1 fed hvidløg
1½ dl. røde linser
1 brik sojafløde
½ dl. sojamælk
salt og friskkværnet peber
1 tsk. tørret rosmarin
1 tsk. sød paprika
½ tsk. chili eller efter smag
persille
½-1 tsk. kokosolie til at svitse løg og hvidløg i

fuldkornsris, hel quinoa eller hel hirse til servering

Sådan gør du:

Vask tomaterne og rids et kryds i dem. Hæld kogende vand på tomaterne og lad dem stå i vandet til skindet løsner sig. Pil herefter skindet af og fjern eventuelt den hårde stilk i bunden med en skarp kniv. Stil tomaterne til side.

Skyl linserne grundigt og kog dem i 2 dl. vand med salt i ca. 10 minutter. De skal ikke koges helt møre, for de skal også koge lidt i den færdige ret. Er der meget overskydende vand ved linserne efter 10 minutter hældes det fra.

Hak løget fint og hvidløget ekstra fint. Kom kokosolie på en sauterpande og svits løg og hvidløg ved middel varme til løgene bliver klare, men ikke brune. Tilsæt de kogte linser, sojafløde, sojamælk og krydderier. Rør det hele godt sammen og vend forsigtigt de hele tomater i. Smag til med salt og peber og lad retten simre under låg i ca. 10 minutter. Rør i retten undervejs, men vær forsigtig når du rører rundt, for tomaterne skal forblive hele.

Server retten med fuldkornsris, hel quinoa eller hel hirse og drys med rigeligt persille.