Portobellosvampe fyldt med kartoffelmos og rosmarin

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Aftensmad

Portobellosvampe er virkelig lækre og giver en skøn umami-smag til det, de tilbredes sammen med. Jeg har rørt hasselnødder og rosmarin i kartoffelmosen -  rosmarin og kartofler er det perfekte match og hasselnødderne giver noget knas til den bløde mos. De mætter ret godt, så de kan godt være en ret i sig selv, men de vil også være velegnede til at sætte på et buffetbord.

Ingredienser:

4-6 portobello svampe alt efter størrelse

500 g. kartofler (skrællet vægt)
15-20 rosmarinstilke
50 g. hasselnødder
2 spsk. olivenolie + lidt olie til at dryppe over de fyldte svampe
5 spsk. usødet plantemælk
2 spsk. gærflager
3/4 tsk. salt
friskkværnet peber
lidt flagesalt til pynt (kan undværes)

Sådan gør du:

Skræl kartoflerne, skær dem i mindre tern og kog dem møre. Undlad at komme salt i kogevandet, for så bliver mosen mere klistret.

Børst portobellosvampene rene med en tør børste. Skær stokken af og hak den fint. Smør et ildfast fad med en anelse olivenolie og stil svampene deri. Bag dem i 10 minutter på 175 grader. Lav mosen imens.

Hak hasselnødder groft og rosmarinstilkene fint. Kom olie og mælk sammen med kartoflerne og lav blandingen til mos. Du kan bruge en kartoffelmoser, en gaffel eller giv blandingen en hurtig omgang med en håndmixer. Mosen må gerne være lidt grov.

Tilsæt hasselnødder, rosmarinstilke, finthakkede stokke fra svampene, salt, peber og gærflager. Rør mosen sammen og smag den til.

Tag de let forbagte svampe ud af ovnen og fylde dem med mosen. Dryp lidt olivenolie over og drys med en smule flagesalt. 

Bag de fyldte svampe i 30 minutter ved 175 grader. Kan spises til en fyldig salat, frikadeller eller en skøn postej.