Champignonsuppe

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Aftensmad


Champignonsuppe indeholder oftest en del fløde og smør. Et alternativ til den lidt tungere sag, kan være denne champignonsuppe, hvor jeg har brugt butterbeans til at jævne suppen med. For at give den cremede konsistens kan du bruge enten mandel- eller sojafløde. Purløg og frisk kværnet peber på toppen er et must, for det giver det lille ekstra pift.

Ingredienser:

2-4 personer alt efter om det er forret eller hovedret

400 g. alm. hvide champignon
1 mellem løg
1 fed hvidløg
200 g. kogte butterbeans
3 dl. vand
1½ grøntsagsbouillonterning
½ dl. soja- eller mandelfløde
salt og frisk kværnet peber
kokosolie til svitsning
½-1 bundt purløg til at toppe suppen med

Sådan gør du:

Skær løget i små tern og hak eller riv hvidløget fint. Rengør champignon og skær dem i skiver.

Begynd med at svitse løg og hvidløg i lidt kokosolie til løgene er klare, men ikke brune. Tilsæt champignon og svits i omkring 5 minutter. Tag ca. halvdelen af blandingen fra, som du tilsætter til suppen igen, når det resterende er blendet.

Kom de kogte butterbeans i gryden sammen med vand og bouillon. Kog suppen op og lad den koge sagte i omkring 10 minutter. Blend suppen så suppen er helt glat og tilsæt de champignon, hvidløg og løg du tog fra tidligere og rør ½ dl. soja- eller mandelfløde i suppen. Varm suppen godt igennem, men undlad at få den til at koge, for så kan fløden skille. Smag til med salt og frisk kværnet peber.

Server suppen rygende varm med fint hakket purløg og frisk kværnet peber på toppen og et godt stykke groft brød til.