Grøntsagswok med spicy peanutsauce

Skrevet af Trine Vesteraa. Sendt til Aftensmad


Jeg har ikke den store erfaring med wokretter, så jeg øver mig, og jeg synes faktisk det kan være svært at få stegt grøntsagerne tilpas. De skal gerne være lidt sprøde, når retten er klar til servering. Grøntsagernes konsistens betyder meget for det færdige resultat, for det er lækkert med variationen mellem bløde nudler, cremet sauce og sprøde grøntsager. Derfor skal alle grøntsagerne heller ikke svitses lige lang tid, for ellers bliver nogle af grøntsagerne for bløde inden andre er tilstrækkeligt møre. Det er også en mulighed at lave forskellig tykkelse på grøntsagsstavene alt efter, hvor lang tid de skal svitses. På den måde kan man muligvis komme alle grøntsagerne på panden samtidig. 

Det prøver jeg næste gang.

Ingredienser:

2-3 personer

125 g. nudler (jeg har brugt boghvede-sødkartoffel nudler fra King Soba, som fås i helsekostbutikker)
1 sød kartoffel
½ fennikel
1 stor rød peberfrugt
1 fed hvidløg
frisk chili efter smag
1 mellem squash
3/4 spsk. peanutbutter
1 spsk. tamari
1½ tsk. grøn karrypasta
½ tsk. fint revet ingefær
1 spsk. kokosmælk
salt og frisk kværnet peber
peanuts eller afskallede abenødder til pynt
friske koriander til pynt
1 tsk. kokosolie til svitsning

Sådan gør du:

Kog nudlerne efter anvisningen på pakken. Hæld vandet fra og skyl dem med koldt vand og lad dem dryppe af.

Kom peanutbutter, tamari, grøn karrypasta, kokosmælk og fint revet ingefær i en skål og pisk det sammen til en cremet sauce. Stil saucen til side til grøntsagerne er svitset.

Vask og rengør alle grøntsager, så de er klar til at blive hakket. Den søde kartoffel kan du nøjes med at skrubbe grundigt, hvis skrællen er pæn.

Peberfrugt, sød kartoffel, squash og fennikel skæres i tynde stave/strimler. Du kan evt. bruge et mandolinjern til det. Hvidløget rives eller hakkes fint, og chilien skæres i meget små tern.

Varm kokosolie op i en wok eller en sauterpande og tilsæt søde kartofler, hvidløg, chili og fennikel. Svits et par minutter og tilsæt så peberfrugt og squash og svits yderligere et par minutter. Du kan tilsætte et par teskefulde vand, hvis panden bliver tør.

Når alle grøntsager er næsten møre, men stadig har lidt bid tilsættes nudlerne. Rør det hele godt rundt, så nudlerne fordeles, tag panden af blusset og rør saucen i. Smag til med salt, peber og evt. ekstra tamari.

Server retten med masser af friske koriander, lidt peanuts eller afskallede abenødder (peanuts i skal).

Retten kan sagtens spises kold og bruges som madpakke. Hvis retten skal være mere mættende kan du fx  tilsætte tofu i tern eller edamamebønner.